background

Mijn Personeel
MIJN ARBEIDSONGEVALLEN

Financiële bescherming bij ongelukjes op de werkvloer

home contact

Je personeel: hun gezondheid, jouw risico

Het afsluiten van een arbeidsongevallenverzekering is niet optioneel, maar wettelijk verplicht voor iedereen die personeel tewerk stelt. De verzekering biedt financiële dekking wanneer je werknemers een ongeval meemaken tijdens het uitvoeren van hun werk, of onderweg van en naar de werkplek. De arbeidsongevallenverzekering dekt de lichamelijke schade én de medische kosten. Wordt je werknemer (tijdelijk of blijvend) arbeidsongeschikt verklaard? De arbeidsongevallenverzekering voorziet een vergoeding ter vervanging voor het loon.

Image

Arbeidsongevallenverzekering: de bouwstenen

De arbeidsongevallenverzekering is opgebouwd uit verschillende bouwstenen. Elke verzekering start met de wettelijke waarborgen, bepaald in de arbeidsongevallenwet. Daarna kan je het product verder opbouwen met specifieke waarborgen, afhankelijk van de gekozen verzekeraar. Daarbovenop bieden de meeste maatschappijen extra waarborgen en packs. Uiteraard houden we ook hier rekening met beperkingen en uitsluitingen.

Standaard dekking

✔︎ Vergoeding bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid
✔︎ Rente bij blijvende ongeschiktheid
✔︎ Dekking van de medische kosten
✔︎ Overlijdensdekking: rente voor de nabestaanden en vergoeding van de begrafeniskosten

Wat is niet gedekt?

Opzettelijke schade is uiteraard altijd uitgesloten, net zoals ongevallen die niet aan de definitie 'arbeidsongevallen' voldoen. Daarbovenop is er meestal ook uitsluiting van stoffelijke en/of morele schade. 

Aanvullende waarborgen

✔︎ Vergoeding boven boven wettelijk plafond
✔︎ Gewaarborgd loon
✔︎ Ongevallen in privésfeer (voor werknemers)
✔︎ Persoonlijke ongevallen zaakvoerder

Beperkingen

De omvang van de vergoeding en beperking van de wettelijke dekking wordt bepaalt door de wet van 10 april 1971. Bij bepaalde aanvullende waarborgen worden echter ook vergoedingslimieten vastgelegd. De specifieke waarborgen en bijhorende plafonds worden bepaald door de verzekeraar.

background

Op zoek naar een verzekering arbeidsongevallen?

Bij Dellafaille ben je helemaal aan het juiste adres! Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg met een complete arbeidsongevallenverzekering.

neem contact op