background

Mijn Mobiliteit 
MIJN AANHANGWAGEN

MET EEN GERUST HART OP DE WEG

home CONTACT

Verzeker je aanhangwagen

Het inschrijven en verzekeren van je aanhangwagen is niet altijd verplicht; dit hangt af van de maximaal toegelaten massa. Wanneer je aanhangwagen niet aan de wettelijke verplichting onderworpen is, wordt deze in de meeste gevallen meeverzekerd in de verzekering van het trekkend voertuig. Uiteraard kan je de lichte aanhangwagen optioneel verzekeren. De aanhangwagen mét verplichte B.A.-verzekering kan nog beter beschermd worden met enkele optionele waarborgen. Vraag ons naar de mogelijkheden! 

Image

MTM < of = 750 kg

Is de maximaal toegelaten massa van de aanhangwagen gelijk aan, of lager dan, 750 kg? Dan hoef je de aanhangwagen niet in te schrijven en hoeft u géén afzonderlijke nummerplaat aan te vragen. Voor een aanhangwagen MTM < of = 750 kg ben je wettelijk in orde met een duplicaat van de nummerplaat van het 'trekkend voertuig'. Aangezien het voertuig dan geen eigen plaat heeft, is het niet nodig een aparte verzekering af te sluiten; de aanhangwagen is dan verzekerd dankzij de verzekering van het voertuig dat deze zal trekken.

MTM > 750 kg

Bij een MTM van meer dan 750 kg, zal een duplicaat van de nummerplaat helaas niet meer volstaan. In dit geval zal je de aanhangwagen als apart voertuig moeten inschrijven en daarbij een speciale nummerplaat aan moeten vragen; de Q-plaat. Aangezien de voertuigen op dat moment verschillende nummerplaten hebben, zal je een aparte verzekering moeten afsluiten voor de aanhangwagen. De verplichte B.A.-verzekering is ook hierbij weer de eerste bouwsteen, maar kan aangevuld worden met de door jou gekozen optionele waarborgen. Het is wel belangrijk dat zowel de verzekering van het trekkend voertuig als die van de aanhangwagen op dezelfde naam staan.

background

Aanhangwagen aangeschaft? We trekken je graag vooruit!

Tijd om je aanhangwagen te verzekeren? We helpen je graag met het afsluiten van de verzekering, de inschrijving bij DIV én het aanvragen van je Q-plaat. Contacteer ons gerust voor meer informatie over de aanhangwagen; jouw verplichtingen, het aanbod en de optionele waarborgen. Vraag ons gerust om een offerte, ons advies of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek!

CONTACTEER ONS!