background

Mijn Mobiliteit 
MIJN AANHANGWAGEN

Veilig op weg met de aanhangwagen.

home CONTACT

Verplicht of inbegrepen?

Je aanhangwagen apart verzekeren is niet altijd verplicht. Heeft deze een massa < 750 kg? Dan wordt de dekking B.A. opgevangen door de verzekering van het 'trekkend voertuig'. Wanneer het getrokken voertuig wél meer dan 750 kg weegt, ben je wél verplicht een verzekering B.A. af te sluiten. Daarbovenop zal je een aparte nummerplaat moeten aanvragen. Wordt de aanhangwagen voor professionele doeleinden gebruikt? Dankzij enkele optionele waarborgen verzeker je het voertuig nog beter!

Image

MTM < of = 750 kg

Is de maximaal toegelaten massa van de aanhangwagen gelijk aan, of lager dan, 750 kg? Dan hoef je de aanhangwagen niet in te schrijven en hoeft u géén afzonderlijke nummerplaat aan te vragen. Voor een aanhangwagen MTM < of = 750 kg ben je wettelijk in orde met een duplicaat van de nummerplaat van het 'trekkend voertuig'. Aangezien het voertuig dan geen eigen plaat heeft, is het niet nodig een aparte verzekering af te sluiten; de aanhangwagen is dan verzekerd dankzij de verzekering van het voertuig dat deze zal trekken.

MTM > 750 kg

Bij een MTM van meer dan 750 kg, zal een duplicaat van de nummerplaat helaas niet meer volstaan. In dit geval zal je de aanhangwagen als apart voertuig moeten inschrijven en daarbij een speciale nummerplaat aan moeten vragen; de Q-plaat. Aangezien de voertuigen op dat moment verschillende nummerplaten hebben, zal je een aparte verzekering moeten afsluiten voor de aanhangwagen. De verplichte B.A.-verzekering is ook hierbij weer de eerste bouwsteen, maar kan aangevuld worden met de door jou gekozen optionele waarborgen. Het is wel belangrijk dat zowel de verzekering van het trekkend voertuig als die van de aanhangwagen op dezelfde naam staan.

background

Volledige bescherming van je wagenpark De vlootverzekering

Auto's, (lichte) vrachtwagens, aanhangwagens,... Als onderneming heb je vaak een hele resem aan voertuigen die verzekerd moeten worden. De vlootverzekering maakt het je enorm gemakkelijk. Ontdek de voordelen van de verzekering voor jouw wagenpark.

ontdek de vlootverzekering