background

Mijn Aansprakelijkheid
MIJN OBJECTIEVE AANSPRAKELIJKHEID

Vliegensvlugge schadevergoeding bij brand en ontploffing

home contact

Uitbaters opgepast!

Ben je uitbater van een gebouw dat toegankelijk is voor het publiek? Dan ben je verplicht de objectieve aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten! De objectieve aansprakelijkheid wordt ook de 'foutloze aansprakelijkheid' genoemd; deze verzekering zal namelijk dekking bieden bij schade waarbij geen fout bewezen moet worden. Bij zo'n soort schadegeval, zoals brand of ontploffing, zal je de schade altijd moeten vergoeden. 
Uitbaters van bijvoorbeeld hotels, feestzalen of restaurants zullen deze verzekering altijd moeten afsluiten.

Image

Niet je eigen schuld, toch dikke bult...

Als uitbater van een gebouw dat gezien wordt als 'publiek toegankelijk' heb je een verplichting om een verzekering objectieve aansprakelijkheid af te sluiten. Ontstaat er brand in je gebouw of vindt hier een ontploffing plaats? Dan zullen de schadelijders op geen enkel moment moeten bewijzen dat de schuld weldegelijk bij de uitbater ligt. Op deze manier moeten de slachtoffers niet wachten tot de juridische afhandeling van de brand/ontploffing om vergoed te worden; de objectieve aansprakelijkheid zal meteen tussenkomen om de lichamelijke en materiële schade te vergoeden. 

Publiek toegankelijke plaatsen

De objectieve aansprakelijkheid is een verplicht af te sluiten verzekering voor uitbaters van publiek toegankelijke plaatsen. Hieronder verstaan we gebouwen die toegankelijk zijn voor het publiek, zoals hotels, ziekenhuizen, scholen, dans- en sportzalen, restaurants...
Ben je eigenaar van een gebouw dat geregeld verhuurd wordt voor events? Dan raden wij toch aan zelf een objectieve aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten 'voor rekening van de organisatoren en/of huurders'.

Oproep aan alle uitbaters!

Ben jij uitbater van een publiek toegankelijke plaats of eigenaar van een gebouw dat regelmatig verhuurd wordt? Contacteer ons gerust voor het afsluiten van de ojectieve aansprakelijkheidsverzekering via onderstaand formulier, of stel ons je vragen; ons verzekeringsteam neemt zo snel mogelijk contact met je op!