background

Mijn Bijstand
MIJN RECHTSBIJSTAND

Juridische hulp in je achterzak

home contact

Jij bent belangrijk!

Daarom vinden wij het nét zo belangrijk om je ook bij het verdedigen van je rechten te helpen. Ben jij ooit al eens op de rechtbank moeten verschijnen of heb je weleens een geschil gehad met een buur dat onderling niet op te lossen was? Dan heb je vast en zeker het belang van de rechtsbijstandsverzekering opgemerkt; in deze gevallen zal de rechtsbijstand je namelijk te hulp snellen om je belangen te verdedigen, de juridische kosten mee op te vangen en voor het verlenen van advies. 

Image

Juridische redder in nood

Als verzekeringsmakelaar komen wij dagelijks verschillende scenario’s tegen waar de rechtsbijstandverzekering tussen zal moeten komen. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat jij zelf een fout maakte. Integendeel zelfs; vaak zal je de hulp van de rechtsbijstand inroepen terwijl je zelf niets fout deed, maar op een lastige tegenpartij botste. Enkele scenario's waar de rechtsbijstand ingeschakeld kan worden zijn: geschillen met derden na een verkeersongeval, een horrorreis veroorzaakt door een nalatige reisorganisatie, of zelfs een foutieve medische ingreep.

Met een goede rechtsbijstandverzekering kan je niet enkel rekenen op een terugbetaling van de gerechts- of advocaatkosten. Met behulp van jarenlange expertise en ervaring, probeert de rechtsbijstand eerst en vooral te voorkomen dat een zaak voor het gerecht moet komen. Dit mede dankzij persoonlijk advies en onderhandelingen met de tegenpartij. Moet de zaak toch voorkomen? Dan kan je op je rechtsbijstandverzekering blijven rekenen voor advies, ondersteuning én het opvangen van de kosten. Zo worden jouw belangen ten alle tijden verdedigd; zonder (voor)oordelen en mét een gespecialiseerde advocaat. 

De keuze is aan jou

Zoals bij de meeste polissen kan je ook bij je rechtsbijstandsverzekering zelf de formule kiezen; een beperkt product, of een uitgebreidere, allesomvattende verzekering. Bij bepaalde niet-levensverzekeringen kan je er vaak voor kiezen om een waarborg 'rechtsbijstand' aan het product toe te voegen. Heb je eerder nood aan een persoonlijker product, met een uitgebreidere dekking? Dan kies je best voor een alleenstaande rechtsbijstandverzekering bij een gespecialiseerde maatschappij, zoals D.A.S.. Uiteraard heb je ook hier een uitgebreide keuze aan producten, waarborgen en extra's.

Afhankelijk van jouw levensstijl, behoeftes en activiteiten kunnen we bepalen welk rechtsbijstandproduct je niet alleen zal ondersteunen, maar ook aanvult waar nodig. Kom eens met ons praten; we overlopen aandachtig alle mogelijkheden en staan je bij in je keuze. In zo'n gesprek schetsen we jouw persoonlijke situatie, waarna we op basis daarvan het product voorstellen dat mooi aansluit bij jou(w) (gezin).

background

Nog meer pluspunten Een fiscaal voordeel

Wanneer je besluit om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, kan je kiezen voor een formule mét fiscaal voordeel op je personenbelasting. Hierdoor kan je tot 40% van de betaalde premie aftrekken.
Interesse in zo'n fiscaal aftrekbare rechtsbijstand? Neem gerust contact met ons op; we geven je graag wat extra uitleg en advies over de mogelijkheden!

Ik neem contact op!