background

Mijn Thuis 
MIJN BRANDVERZEKERING

Bescherm jouw thuis

home CONTACT

Beschermengel van je (t)huis

Brand, schade of een inbraak op de plek waar jij je thuis voelt; het is een grote angst voor velen. De juiste verzekering biedt hierin een magere, maar financieel essentiële, troost. Een brandverzekering dekt meer dan enkel brandschade: waterschade na een grote storm, ernstige schade door hagel, vandalisme, inbraak,... Deze verzekering dekt het allemaal en is, volgens onze expertise, een essentiele aanvulling voor jouw thuis.

Image

Brand! Maar ook zoveel meer...

Als koper of huurder is schade aan je huis of inboedel niet alleen een emotionele nachtmerrie, maar ook een gigantische kost. Als de schade daarbovenop veroorzaakt werd door iets, of iemand, dat buiten jouw controle ligt, is dit nog vervelender. Gelukkig kan je brandverzekering je in de meeste gevallen verder helpen. Met een brandverzekering ben je gedekt tegen brand (en alles wat hiermee te maken heeft, zoals rookschade) maar geniet je ook dekking bij andere vormen van natuurlijke schade zoals storm- of waterschade. Ook voor glasbreuk, elektro en vandalisme kan je bij de meeste brandverzekeringen op tussenkomst rekenen. De exacte inhoud van de brandverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij; samen kijken we hoe we jouw de beste ondersteuning kunnen bieden. Opgepast! De brandverzekering is niet verplicht als koper (wel enorm aan te raden!), maar als huurder zal je in de meeste gevallen een 'huurdersaansprakelijkheidsverzekering' moeten afsluiten. Zo'n soort verzekering valt ook onder de brandverzekering.

Vervolledig je pakket

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid om bovenop de standaard opties nog extra’s toe te voegen om je brandpolis te vervolledigen. Zo kan je bij onze partner Allianz bijvoorbeeld een bijpremie betalen als je je woning verhuurt op Airbnb. Met deze waarborg is je woning dus ook gedekt tegen eventuele schade die gasten achterlaten. Bij AXA kan je de brandverzekering niet alleen aanvullen voor diefstal, maar ook voor schade aan je tuin of terras. AG biedt dan weer extra packs aan, zoals de 'pack diefstal +' die ervoor zorgt dat je bij diefstal de totaalwaarde van alle gestolen goederen terugbetaald krijgt. Daarbovenop kan je je brandverzekering bij de meeste partners uitbreiden met de waarborgen B.A., rechtsbijstand en/of bijstand. De moeilijke keuze en opbouw van de brandverzekering leggen we je niet ten laste; tijdens een persoonlijk gesprek vergelijken wij graag samen met jou alle verschillende verzekeringen, verzekeraars en de opties die het beste aansluiten bij jouw situatie en woning.

Telefoonnummers na schade

Indien u schade oploopt waarvoor uw brandverzekering dekking biedt (brand, storm, water,...) kan u uw verzekeraar contacteren op volgende telefoonnummers:

AG Insurance

+32 2 664 75 55

AXA

+32 2 550 05 55

Baloise

+32 3 870 95 70

Vivium

+32 2 406 30 00

Allianz

+32 2 773 61 37

Allianz assistance

+32 2 290 61 00

Europ Assistance

+32 2 533 75 75