background

Mijn Mobiliteit 
MIJN AUTO VERZEKERING

De autoverzekering voor professionelen

home contact

Autoverzekering voor professionelen

Particulier of professioneel, zelfstandige of bedrijfsleider, uitgebreide dekking of eerder beperkt; de autoverzekering is (wettelijk) onmisbaar voor iedereen. Bij Dellafaille & Co hebben we jarenlange ervaring met het verzekeren van bedrijven én hun voertuigen. Zo kunnen we elke ondernemer de geschikte autoverzekering aanbieden die beantwoordt aan al je specifieke noden. Ben je op zoek naar een auto om te leasen? We ondersteunen je bij het hele proces: vanaf de zoektocht naar het ideale voertuig en het leasevoorstel tot het samenstellen en afsluiten van de juiste verzekering(en)!

Image

Bouwstenen van de professionele autoverzekering

 • Burgerlijke Aansprakelijkheid (B.A.)

  De 'Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto' (B.A. auto) is een wettelijk verplichte verzekering. Dit product moet dan ook verplicht afgesloten worden voordat je de openbare weg op mag. De B.A. auto dekt de aansprakelijkheid van de bestuurder tegenover een derde partij. Word je aansprakelijk gesteld voor een ongeval? Dan zal je B.A. auto de schade vergoeden aan de tegenpartij. Vice versa zal de schadevergoeding door jouw B.A. gerecupereerd worden bij de tegenpartij (wanneer deze aansprakelijk wordt bevonden).

 • Omnium

  Kleine omnium (materiële schade): Elke omniumverzekering start met een 'kleine omnium' als stevige basis. De kleine omnium wordt ook weleens 'materiële schade' genoemd. Een zeer letterlijke naam; de kleine omnium dekt namelijk de tastbare, oftewel materiële, schade aan je voertuig. Met je kleine omnium ben je in principe verzekerd voor alle materiële schade aan je voertuig, zoals glasbreuk, natuurschade, aanrijding met dieren, (poging tot) diefstal en brand. Opgepast! Om beroep te kunnen doen op je kleine omnium moet alle schade veroorzaakt zijn door een derde partij.

  Grote Omnium (eigen schade): Bij de grote omnium geldt het principe 'alles is verzekerd, behalve...'. Concreet betekent dit dat alle schade aan je voertuig, ongeacht aansprakelijkheid, verzekerd is behalve enkele uitzonderingen. Deze uitzonderingen vind je altijd duidelijk terug in de algemene voorwaarden of informatiefiche van je contract. Met een grote omnium word je zelfs vergoed als je de schade zélf aan je eigen voertuig toebracht; vandaar het synoniem 'eigen schade'. Uiteraard verlies je de dekking vanaf dat je de eigen schade opzettelijk veroorzaakte.

  De exacte inhoud van de omniumverzekering kan verschillen van verzekeraar tot verzekeraar; we staan je daarom graag bij in je keuze! Contacteer ons gerust voor extra uitleg, ondersteuning en/of om een afspraak in te plannen. 

 • Bestuurder

  Aansprakelijke schade wordt gedekt dankzij de verplichte B.A. auto en materiële schade veroorzaakt door derden wordt vergoed dankzij de omniumverzekering. Maar wat met lichamelijke schade en bijhorende medische kosten? Een aanvullende bestuurdersverzekering biedt dekking, zelfs wanneer je zelf in fout was! De dekking geldt voor alle bestuurders van de wagen, ook de toevallige. De bestuurdersverzekering snelt ook te hulp als je tijdelijk met de wagen van iemand anders rijdt. 

 • Bijstand

  Het moet je maar overkomen: kapotte band, geen reservewiel aanwezig én mijlenver van de dichtstbijzijnde garage... In dat geval is het te hopen dat je een bijstandsverzekering afsloot! Je bijstand kan je apart verzekeren bij een verzekeraar gespecialiseerd in pechverhelping, of je kunt een aanvullende waarborg toevoegen aan je autoverzekering. Hoe deze waarborg er in detail uitziet, zal afhangen van de gekozen verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen geniet je van dekking bij pech of een ongeval in België en Europa. De dekking kan zich beperken tot het vervangen van het kapotte onderdeel, maar kan ook de vorm van een vervangwagen, overnachting of repatriëring aannemen. 

 • Rechtsbijstand

  Een ongeluk meemaken met de wagen is erg genoeg... Helaas kan het nog erger: een lastige tegenpartij die zijn onschuld (onterecht) blijft beweren. Stap 1, en direct onze belangrijkste tip: onderteken NOOIT een aanrijdingsformulier waar je het niet voor de volle 100% mee eens bent. De tweede stap is het inschakelen van je rechtsbijstand. Het eerste doel van deze verzekering is het vermijden van een juridisch vervolg. Je verzekeraar zal je belangen verdedigen en tegelijkertijd een gerechtelijk gevolg proberen vermijden dankzij advies, bemiddeling en conversaties met de tegenpartij. Geraakt het conflict niet opgelost in deze fase? Dan zal je rechtsbijstand je verder ondersteunen in het gerechtelijke proces en de bijhorende kosten dekken. Net zoals de bijstandsverzekering kan je ook een aparte rechtsbijstand afsluiten.

 • Vervoerde goederen en materieel

  Word je bedrijfsvoertuig gebruikt om goederen te vervoeren? Dan is een aanvullende verzekering vervoerde goederen en materieel een grote aanrader. Met deze verzekering wordt er dekking verleend bij schade aan goederen (waarvan jij eigenaar bent of die aan jou toevertrouwd worden) tijdens het vervoer daarvan met de eigen wagen.

background

Leasen + Verzekeren in één klap!


Leasing via Dellafaille & Co

Jouw geluk is onze prioriteit. Daarom zijn we altijd op zoek naar de voordeligste verzekeringen en andere alternatieven om je vermogen maximaal te beschermen, zoals het leasen van je wagen. Dankzij leasing bespaar je niet alleen een hoop geld, maar geniet je ook van extra flexibiliteit.
Het afsluiten van je leasingcontract? Dat doe je via Dellafaille & Co
!

Ik wil leasen!

Dankzij partners zoals AG Insurance (Arval) en Europabank kunnen onze klanten ook via ons kantoor een leasecontract aangaan. Je kiest eerst zelf je auto en bezorgt ons daarna de offerte. Daarna gaan wij aan de slag om je offerte te realiseren!

Ik verzeker mijn leasewagen!

Zodra jij je leasevoorstel hebt ontvangen, kunnen wij al aan de slag gaan met onze analyse van het voertuig en jouw behoeftes. Hierna bezorgen we je de voordeligste offertes. Offerte en wagen gekozen? Wij starten je verzekering op de leverdatum!

Contacteer ons!

Heb je een vraag, zoek je ondersteuning bij het afsluiten daarvan of ben je geïnteresseerd in een lease wagen?
Contacteer ons via onderstaand contactformulier, we nemen snel contact met je op!