background

Mijn Gezondheid
MIJN PERSOONLIJKE ONGEVALLEN

Financiële troost bij een ongeluk in privésferen

home CONTACT

Home is... waar de meeste ongelukjes gebeuren

Als je een ongeluk(je) hebt, zullen de mutualiteit en hospitalisatieverzekering de onmiddelijke medische kosten gedeeltelijk opgevangen. Jammer genoeg is dit vaak niet genoeg, zeker als het ongeluk in privésfeer plaatsvond en voor blijvende medische schade zorgt. Om die overige kosten op te vangen, kan je de persoonlijke ongevallenverzekering inschakelen. Niet overbodig, want volgens Test Aankoop gebeuren de meeste ongevallen thuis. 

Image

B.A. (familiale) VS Persoonlijke ongevallen

Als je een ongeval meemaakt dat veroorzaakt werd door derden, kan je rekenen op een terugbetaling van de kosten door de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij. Andersom kan je zelf op je eigen B.A. verzekering rekenen als jij de aansprakelijke partij bent. Maar wat gebeurt er als jij zelf aansprakelijk bent voor een ongeluk in privésfeer? In deze situatie kan je alleen maar hopen dat je vooraf een persoonlijke ongevallenverzekering afsloot, zeker in het geval van langdurige arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering draagt de financiële gevolgen van een ongeluk in privésfeer, zowel voor onmiddelijke en aanslepende medische kosten, alsook bij langdurige of blijvende invaliditeit. In de vreselijke situatie dat het ongelukje tot een overlijden leidt, kan de persoonlijke ongevallenverzekering een kapitaal uitreiken als steun voor de nabestaanden.

Elementaire voorwaarden

Net zoals de meeste verzekeringen, kan je de persoonlijke ongevallenverzekering afsluiten bij verschillende maatschappijen. De voorwaarden om beroep te kunnen doen op de verzekering verschillen dan ook per maatschappij, maar de meeste contracten houden zich aan enkele elementaire voorwaarden. Zo zal de verzekering enkel ingezet kunnen worden als het gaat om een ongeval, waarbij het opgelopen letsel direct veroorzaakt moet zijn door dit ongeval. Bij verschillende maatschappijen wordt onderscheid gemaakt in de ernstigheid van het opgelopen letsel, dus ook dit is een belangrijk element waar rekening mee gehouden moet worden.
Opgepast! De ongevallenverzekering zal in de meeste gevallen geen dekking voorzien als je onder invloed was tijdens het ongeval, of als het ongeval door een gevaarlijke sport veroorzaakt werd.  

background

Schade aan derden... B.A. Familiale to the rescue!

Heb jij, of iemand van je gezin, schade toegebracht aan een derde? In het geval dat jij aansprakelijk wordt gesteld, zullen de kosten voor jouw rekening zijn. Gelukkig biedt de verzekering B.A. Familiale een financiële uitweg. Op onze pagina B.A. Familiale geven we graag een extra woordje uitleg bij dit product!

B.A. Familiale