background

Mijn Pensioen 
MIJN POZ

Mijn Pensioenovereenkomst als Zelfstandige

home contact

Mooie carrière, prachtig pensioen

Iedereen heeft recht op een wettelijk pensioen. Helaas ligt dit bij zelfstandigen een pak lager dan bij een loontrekkende. Toch kan je als zelfstandige ook genieten van een mooi aanvullend pensioen, inclusief een mooi fiscaal voordeel. De Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ) is één van de opties die je als zelfstandige hebt om te sparen, bovenop het wettelijk pensioen. Dit spaarproduct kan afgesloten worden door zelfstandigen zonder vennootschap, bedrijfsleiders kunnen kiezen voor een IPT.

 • Tak 21: niets meer, niets minder

  Sparen met de POZ start bij het kiezen van jouw ideale formule. Hierbij kies je tussen twee "takken"; Tak 21 of Tak 23. Verkies je zekerheid en veiligheid in je aanvullend pensioen? Dan is Tak 21 de beste keuze. Hierbij word je premie namelijk opzij gezet en gespaard. Dankzij een vastgelegde rentevoet weet jij exact wat jouw geld zal opbrengen.

 • Tak 23: grote risico's, grotere opbrengst

  Zelfstandigen die op zoek zijn naar grotere winst bij hun pensioensparen, doen dit best met een Tak 23. Hierbij word je premie niet veilig opzij gezet, maar belegd. Je eindkapitaal is niet op voorhand te berekenen en erg afhankelijk van de markt. Meer risico dus, maar waarschijnlijk een nog grotere winst.

 • Fiscaal voordeel

  Met je POZ geniet je van verschillende fiscale voordelen:

  ✔︎ Riziv-bijdrage van 3,55%
  ✔︎ Solidariteitsbijdrage tot 2%
  ✔︎ 30% belastingvermindering
  ✔︎ 10% belasting op je eindkapitaal 

 • Voordelig sparen voor je toekomst

  ✔︎ Geniet van een mooi rendement op de gestorte premies

  ✔︎ Neem een voorschot op om grote projecten te financieren

  ✔︎ Vrije keuze in hoeveelheid en frequentie van je premie 

 • Extra puzzelstukjes

  Vul je POZ verder aan met extra waarborgen zoals een overlijdingsdekking of gewaarborgd inkomen. 

 • Bye, bye, pensioenkloof!

  De Pensioenovereenkomst voor zelfstandigen is het perfecte spaarproduct om te combineren met je VAPZ. Zo ben je zeker van een mooi pensioen, zonder die vervelende kloof. De fiscale voordelen die een ijzersterk pensioenplan opleveren zijn de kers op de taart! We helpen je graag met het bouwen van jouw ideale pensioenplan. Neem gerust contact met ons op, we nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek!

Image
background

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen Nog meer spaarplezier: VAPZ

Het leven wordt duurder, de pensioenleeftijd stijgt en je pensioentekort wordt steeds groter. Gelukkig kan je pensioenplan nog verder uitgebreid worden. Met een VAPZ, bijvoorbeeld. Ontdek meer over het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, oftewel de VAPZ!