background

Mijn Mobiliteit 
MIJN LICHTE VRACHT/VRACHTWAGEN

Veilig onderweg met de vrachtwagen!

home contact

Bescherm je zware voertuigen

Bedrijfsvoertuigen zoals bestelwagens en vrachtwagens hebben vaak een belangrijk aandeel in je bedrijf. Deze zware voertuigen zijn een onderdeel van je bedrijfspatrimonium en worden regelmatig gebruikt voor het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten. Een ongeval met zo'n voertuig kan daarom heel snel leiden tot grote financiële gevolgen voor je onderneming. Niet alleen de schade aan het voertuig kunnen voor hoge kosten zorgen; de aansprakelijkheid bij schade aan derden kan je ook een serieuze rekening opleveren. Kortom, een goede verzekering is essentieel!

Image

Lichte vracht of vrachtwagen?

Wettelijk gezien wordt er een onderscheid gemaakt tussen lichte 'vrachtwagens' (bestelwagens) en 'vrachtwagens'. Deze onderscheiding wordt gebaseerd op de maximaal toegelaten massa (M.T.M.) van het voertuig. Is de M.T.M. < 3.500 kg? Dan zal je voertuig gecategoriseerd worden onder de term 'lichte vrachtwagen', zoals pick-ups of bestelwagens. De voertuigen met een M.T.M. > 3.500 kg worden benoemd als 'vrachtwagen'. Voor de verzekering van de voertuigen wordt hetzelfde onderscheid gemaakt. Niet alleen het gewicht van het voertuig, maar ook de specifieke professionele doeleindes zorgen voor een verschil in premie en dekkingen. We geven je graag onze expertise en extra toelichting tijdens een gezellige babbel bij ons op kantoor, of bij jouw bedrijf.

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering + ...

Lichte Vracht / bestelwagen

Voordat je de weg op mag met je lichte vracht moet je de verplichte verzekering BA afsluiten. Uiteraard kan je voertuig extra beschermd worden met optionele waarborgen, zoals de omniumverzekering of bestuurdersverzekering. Wordt de lichte vracht gebruikt voor het vervoer van goederen of materiaal? De bijhorende risico's kunnen verzekerd worden in een extra verzekering of pack. 

Vrachtwagen

De BA vrachtwagen is een verplichte verzekering en dekt schade aan derden door jouw chauffeurs. De vrachtwagenverzekering kan verder uitgebreid worden met de optionele waarborgen, zoals een omniumverzekering of specifieke  bijstandsverzekering voor vrachtwagenchauffeurs. Daarbovenop is het verzekeren van de vervoerde goederen bij een vrachtwagen een echte must. 

background

Eén wagenpark, één verzekering Mijn vlootverzekering

Heeft jouw bedrijf een uitgebreid wagenpark met meerdere bedrijfsvoertuigen? Verzeker alle voertuigen makkelijk, snel en voordelig in één contract! Auto's, bestelwagens, vrachtwagens, aanhangwagens, werktuigen en speciale voertuigen kunnen  allemaal gegroepeerd worden in de vlootpolis van jouw bedrijf.

Ontdek de vlootverzekering