background

Mijn Patrimonium
MIJN MACHINES

Je belangrijkste machines verzekerd tegen machinebreuk

home contac t

Bescherming van je machines

Veel bedrijven maken gebruik van dure machines die vaak onmisbaar zijn voor het uitvoeren van de bedrijfsgebonden activiteiten. De bescherming van de machines is daarom net zo belangrijk als de correcte werking ervan. Met een verzekering machinebreuk kan je je onderneming beschermen tegen de financiële gevolgen bij het breken van je machines. Het verzekeren van je machines valt meestal onder een 'all-risk'-verzekering. Hierdoor zijn alle onopzettelijke schadegevallen aan de machines gedekt, behalve de vastgestelde uitzonderingen.

Image

Omvang van de dekking

Een verzekering machinebreuk kan je bij verschillende maatschappijen afsluiten. Hierdoor zal elke specifieke polis er een beetje anders uitzien. Zo kan de bescherming van je machines bij de ene maatschappij als extra waarborg toegevoegd worden aan een andere basisverzekering (zoals brand, all-risk,...), maar zal je bij de ander een volledig apart product afsluiten. De rode draad in alle opties is de verzekering van onvoorziene/plotselinge schade aan je machines en bijgevolg de financiële dekking van de herstelling of vervanging ervan. Onder de verzekerde machines verstaan we de  vaste en mobiele toestellen die gebruikt worden tijdens het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten.

Uitzonderingen op de dekking

Net zoals bij de gedekte waarborgen, kunnen ook de uitzonderingen in je contract verschillen per maatschappij. Echter, kan je je wel verwachten aan enkele vaste uitzonderingen die overal terugkomen. Hieronder valt uiteraard de opzettelijke schade, maar ook schade die niet plots ontstond of al gekend was voor het afsluiten van de verzekering/waarborg. Als machinebreuk te wijten is aan nalatigheid bij het nemen van de vereiste preventiemaatregelen, zal de verzekering ook geen tussenkomst bieden. Informeer zeker naar alle contract-specifieke uitzonderingen. We staan je graag bij in het adviseren, informeren en afsluiten van jouw verzekering machinebreuk!  

background

Bescherming van je gebouw en inboedel Brandverzekering voor ondernemers

Voor een dekking van schade aan het gebouw en de inboedel van je onderneming sluit je een brandverzekering af. Ontdek de mogelijkheden en contacteer ons voor jouw offerte!

mijn Brandverzekering