background

Mijn Aansprakelijkheid
MIJN BESTUURDERSAANSPRAKELIJKHEID

Bescherm je privévermogen bij aansprakelijke bestuurdersfouten

home contact

Bescherm je vermogen!

Als bestuurder ben je niet alleen het gezicht van de firma, je bent ook de verantwoordelijke partij bij fouten of nalatigheid tijdens het uitvoeren van je bestuursactiviteiten. Wanneer er schade ontstaat tijdens het uitvoeren van de activiteiten, kan dit een gevaar vormen voor je privévermogen. Je kan namelijk persoonlijk aansprakelijk gesteld worden als bestuurder, ongeacht je effectieve aandeel in de schade. Om je vermogen (waar je ongetwijfeld hard voor gewerkt hebt) te beschermen, sluit je best een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af!

Image

Veel ruimte voor fouten

Het doel van deze verzekering bestuurdersaansprakelijkheid (ook wel D&O genoemd) is het beschermen van het privé-vermogen van de bestuurder(s). Als de bestuurder van je vennootschap aansprakelijk wordt gesteld bij schade geleden door bestuursfouten, zal de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering ingezet worden om de financiële gevolgen op te vangen. Bestuurders kunnen voor verschillende zaken aansprakelijk worden gesteld: gewone bestuursfouten, inbreuken op de wet, extracontractuele fouten,... Sloot je op voorhand een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af, dan kan de bestuurder in kwestie rekenen op een terugbetaling van de schadevergoeding en/of de kosten voor de verdediging. 

Polis op maat

Het afsluiten van een verzekering bestuurdersaansprakelijkheid is altijd maatwerk. Om je risicoprofiel te bepalen, voeren wij een persoonlijke risico-analyse uit.  Bovenop de keuze van de verzekeraar, moeten er nog enkele knopen doorgehakt worden. Zo wordt er bij het afsluiten van de polis een verzekerd bedrag vastgesteld, wat invloed zal hebben op de premie. Afhankelijk van de omvang van je bedrijf worden ook specifieke grensbedragen vastgesteld.
Een offerte beroepsaansprakelijkheid wordt door ons op maat opgesteld en gaat best gepaard met een (vrijblijvend en onafhankelijk) gesprek met ons verzekeringsteam. Zij adviseren je met aandacht voor jouw noden, wensen en plichten.

Mijn persoonlijke offerte

Heb jij een offerte beroepsaansprakelijkheid nodig, of heb je hier vragen over? Neem contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen, we komen zo spoedig mogelijk op je vraag terug!
Voor het maken van een afspraak in verband met de beroepsaansprakelijkheid of je bedrijf, kan je ons ook contacteren via onderstaand formulier of langs één van onze andere kanalan.