background

Mijn Mobiliteit
MIJN FIETSVERZEKERING

Altijd en overal een veilig gevoel

HOME CONTACT

Niet verplicht, vaak onmisbaar

Een fietsverzekering is niet verplicht, maar toch vaak een sterke aanrader. Zo zullen we de verzekering voor een oude fiets meestal afraden. De fietsverzekering is echter wel handig én aangeraden als je een dure fiets aankoopt of eentje die snel gestolen zou kunnen worden. Rijd je dagelijks met de fiets of doe je regelmatig lange afstanden? Dan is een fietsverzekering bijna onmisbaar. 

Image

Mijn fiets, mijn verzekering

 • Burgerlijke Aansprakelijkheid

  Een BA-verzekering is niet verplicht voor fietsbestuurders, behalve als ze een elektrische fiets besturen die sneller gaat dan 25 km/u en maximum 250 watt overstijgt. In dit geval moet er een BA-motorvoertuigen worden afgesloten. Alle fietsen zonder de wettelijke verplichting worden automatisch meeverzekerd in je B.A. familiale verzekering.

 • Bijstand onderweg

  In geval van schade aan de fiets, bijvoorbeeld een lekke band, zal de bijstand te hulp schieten. Dit is niet verplicht, maar kan wel een fijne verzekering zijn als je vaak lange afstanden met de fiets aflegt. In het geval dat je al een aparte bijstandsverzekering afsloot, kunnen we de fiets hier in de meeste gevallen aan toevoegen.

 • Omnium

  Je kan bij ons een volledige omnium afsluiten voor de fiets. Deze verzekering zal je dekken in geval van verlies, of schade veroorzaakt door diefstal, vandalisme of een ongeval.

 • Polis in verkeer

  Sloot je een polis 'in verkeer' af voor de fiets, dan zal je als bestuurder van de fiets gedekt zijn tegen lichamelijke letsels. Ook op de fiets kan je in ongelukkige situaties terecht komen waarbij lichamelijke schade opgelopen kan worden. In zo’n situatie kan een polis 'in verkeer' van pas komen.

 • Rechtsbijstand

  Sloot je reeds een aparte rechtbijstand af voor een ander motorvoertuig? Dan wordt de fiets in de meeste gevallen gewoon gratis meeverzekerd. Ben je niet zeker of je ook verzekerd bent op de fiets? Geen probleem, wij zoeken dit graag voor je uit!