background

Mijn Thuis
MIJN VERZEKERING HUISPERSONEEL

Bescherm je helpers aan huis én jezelf

home contact

Klein ongelukje, grote gevolgen

Iedereen heeft wel eens nood aan extra hulp, maar deze hulp is ook een bijkomende verantwoordelijkheid. Een ongelukje tijdens het poetsen is snel gebeurd en ook de handigste klusjesman valt weleens van een ladder. Een verzekering huispersoneel is er niet alleen om vast huishoudelijk personeel te verzekeren, ook de sporadische babysitter en vrienden en/of familie die af en toe komen helpen hebben hier baat bij. Daarbij is deze verzekering meestal verplicht als je helpers in huis haalt!

Image

Dekking én vergoeding

Je verzekering huispersoneel zorgt er voor dat je niet met torenhoge kosten achterblijft bij een ongelukje tijdens de werkuren. Deze verzekering dekt uiteraard de medische kosten, maar zal ook een vergoeding voorzien voor je huispersoneel bij loonverlies. Niet enkel betaalde hulp, zoals de poetsvrouw, wordt verzekerd; ook vrienden, familie of kenissen die af en toe bij je thuis komen helpen zullen gedekt worden bij een ongeluk. Het is bovendien verplicht een verzekering huispersoneel af te sluiten als je betaalde hulp inschakelt. Een uitzondering op deze verplichting, is de hulp die je inhuurt via een onderneming. In dat geval ben jij niet de werkgever en moet het bedrijf dat de hulp te werk stelt een arbeidsongevallenverzekering voorzien. Je moet ook geen verzekering afsluiten als je de huishoudster met dienstencheques betaalt. 

Uitzonderingen en voorwaarden

Bij de verzekering huispersoneel zijn er uiteraard ook enkele uitzonderingen en wordt er verwacht dat je aan enkele voorwaarden voldoet. De verzekering zal enkel tussenkomst bieden als we over lichamelijke schade spreken, opgelopen tijdens de verzekerde activiteit. Daarbovenop moet de schade het gevolg van een arbeidsongeval, of een ongeluk onderweg  van of naar jouw woning zijn. De verzekering is geldig voor personeel in je hoofd- of tweede woning.
 Materiële schade, schade veroorzaakt door huispersoneel aan personen buiten het gezin en alle schade die veroorzaakt werd door de personen die jij in dienst hebt, is dan weer niet gedekt in je verzekering huispersoneel. Ook sommige taken en beroepen, zoals dakwerken of chauffeurs, zijn uitgesteld; de dekking kan vaak wel worden uitgebreid om deze beroepen toch op te vangen. 

background

Niet zeker van je zaak? Kom eens praten!

De verzekering huispersoneel is meestal verplicht, maar niet altijd. We raden daarbovenop aan dat iedereen die regelmatig hulp in huis krijgt, zichzelf en de helpers beschermd met een gepaste verzekeringsoplossing.  We geven je graag ons advies, bijkomende informatie en meer tijdens een vrijblijvend gesprek; bij ons op kantoor of bij jouw thuis!

IK NEEM CONTACT OP!