background

Mijn Pensioen
MIJN IPT

Mijn Individuele Pensioentoezegging als zelfstandige mét vennootschap. 

home contact

Sparen voor je toekomst

Als zelfstandige kan je niet genieten van een aanvullend pensioen dankzij je werkgever. Gelukkig zijn er verschillende alternatieve opties op de markt. Zo kan je alvast beginnen sparen met een VAPZ, oftewel het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Zelfstandig bedrijfsleider met vennootschap? Dan kan je bijkomend sparen met de Individuele Pensioentoezegging, oftewel IPT. Een extralegaal voordeel met veel flexibiliteit, onderverdeeld in twee formules. Deze formules worden ook 'takken' genoemd, waarbij je kiest tussen 'Tak 21' en 'Tak 23'. Je kiest hierbij vooral tussen veiligheid (Tak 21) of extra opbrengsten (Tak 23). Bovenop een mooi bijkomende pensioen, geniet je ook van enkele fiscale voordelen! 

 • Tak 21: Kies voor zekerheid 

  Sparen met je IPT doe je a.d.h.v. een gekozen formule. De eerste optie is tak 21, waarmee je gespaarde geld meteen opzijgezet wordt. Maak jij je zorgen over schommelingen in de beurzen/markt? Dan is Tak 21 jouw ideale formule; de rentevoet wordt namelijk op voorhand vastgelegd! Een veilige formule dus, maar wel één die voor weinig winst zorgt.

 • Tak 23: Voor de waaghalzen

  Zoek je een formule die voor meer winst zal zorgen? De tak 23 haalt meer uit je geld! In plaats van dat de gestorte bedragen veilig opzij worden gezet, wordt het geld belegd. Tak 23 zorgt voor meer onzekerheid; het eindkapitaal zal afhangen van de markt. Je neemt dus meer risico, maar vaak met een mooier pensioen als gevolg. 

 • Fiscaal voordeel

  Met je IPT geniet je van verschillende fiscale voordelen:

  ✔︎ Lagere sociale bijdrage
  ✔︎ Minder belastingen 
  ✔︎ Voordeel op eindbelasting

 • Nog meer voordelen...

  ✔︎ Beschermd bedrag:
  Elk bedrag dat je stort voor je IPT, wordt wettelijk als jouw geld gezien. Gaat je vennootschap failliet? Dan kan er géén aanspraak op het gespaarde bedrag van je IPT gedaan worden!

  ✔︎ Voorschot:
  Met de IPT is het mogelijk om een voorschot op te vragen. Dit is in tegenstelling tot andere vormen van pensioensparen, zoals de VAPZ. 
  Dit voorschot kan je o.a. opvragen voor extra financiering bij bouwen of verbouwen!
  Op een voorschot van je IPT betaal je een kleine administratiekost en kan je rekenen op een rentevoet van slechts 1%. 

  ✔︎ Nóg meer kapitaal:
  De IPT laat toe met terugwerkende kracht te sparen dankzij een backservice. Zo bouw je dus nog meer kapitaal op! 

 • IPT + ...

  Voor een volledige bescherming, kan je je IPT uitbreiden met extra waarborgen. Zo kan je bijvoorbeeld een dekking bij overlijden of arbeidsongeschiktheid toevoegen. 

 • Je ideale pensioenplan!

  De Individuele Pensioentoezegging voor Zelfstandigen is een interessant product. De samenstelling van jouw IPT contract is maatwerk en zal afhankelijk zijn van verschillende factoren. Flexibiliteit is het sleutelwoord bij het samenstellen van jouw IPT. Met dit product kies je zelf met welke formule je wilt sparen. Daarbovenop kies je zelf  wanneer je de premie betaalt en hoeveel je zal storten. Je pensioenplan zal je helpen je pensioentekort te overbruggen. We helpen je daarom graag met het opstellen van jouw ideale plan. Contacteer ons gerust voor meer informatie!

Image
background

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen Nog meer spaarplezier: VAPZ

Het leven wordt duurder, de pensioenleeftijd stijgt en je pensioentekort wordt steeds groter. Gelukkig kan jouw pensioenplan nog verder uitgebreid worden, met een VAPZ bijvoorbeeld. Ontdek meer over het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, oftewel de VAPZ!

VAPZ