background
background

Mijn mobiliteit
MIJN MOTORVERZEKERING

Bescherm jezelf én je snelle tweewielers

HOME CONTACT

Veilig onderweg met de motor

Net zoals bij de auto is het belangrijk, en bovendien verplicht, om je motor of brommer klasse A of B te verzekeren voor je de openbare weg op kan snellen. Een motor of brommer is in vele gevallen een ideaal vervoersmiddel; sneller dan de fiets, maar behendiger dan een auto. We kijken graag met je mee hoe we je voertuig én jijzelf optimaal kunnen beschermen, zonder dat het je een arm of been moet kosten. 

Image

Bouw je eigen verzekering

 • Burgerlijke Aansprakelijkheid

  Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is ook bij de motor en brommer (klasse A & B) verplicht. Deze verzekering zal dekking bieden bij schade die je verricht aan andere weggebruikers, goederen of gebouwen. Deze verzekering voorkomt dat je te diep in de buidel zult moeten tasten wanneer je de fout in gaat.

 • Rechtsbijstand

  Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit kan je er zeker van zijn dat je altijd wordt opgevangen in het verkeer. De rechtsbijstand zal je helpen de schade te verhalen bij een ongeval met materiële of lichamelijke schade. Daartegenover zal deze verzekering je ook helpen in het geval van conflicten met de tegenpartij of wanneer je vervolgd wordt voor een overtreding. Hierbij worden de kosten gedragen door de verzekering. Een rechtsbijstand kan als waarborg aan de motor-/brommerverzekering toegevoegd worden, maar kan ook apart afgesloten hebben. Indien je al een aparte rechtsbijstandsverzekering hebt, kan de motor hier aan toegevoegd worden. 

 • Bestuurder

  De bestuurdersverzekering, of waarborg 'bestuurder' wordt door ons niet als overbodige luxe gezien, hierin wordt namelijk de lichamelike schade aan de bestuurder gedekt bij een ongeluk. Met een motor of brommer ben je snel op je eindlocatie, maar je loopt met een motorvoertuig vaak groter risico op lichamelijke letsels. Daarom is het onze deskundige mening dat je best altijd een bestuurdersverzekering afsluit zodat je altijd met volle vertrouwen op de motor kan springen. En dit zonder dat je je zorgen moet maken over het hoge kostenplaatje als je jezelf bezeert tijdens een ritje. 

 • Omnium

  Net zoals bij de wagen, kan je ook je motorvoertuig verzekeren met een kleine of grote omnium. Dankzij deze optionele verzekering ben je niet alleen gedekt als je zelf schade toebrengt aan derden, maar ook andersom. Bij een vluchtmisdrijf is je ontspannen ritje zo om zeep, zeker als je voertuig eenzaam achterblijft vol krassen en deuken. Stel je voor: de buurman vertrok deze ochtend met piepende banden haastig naar het werk, maar bij het wegrijden gaf hij een tikje tegen je motor. Gevolg: je motor ligt nu op de grond vol krassen. De omniumverzekering haalt in zo'n geval een last van je schouders door de kosten te dekken. Net zoals bij de autoverzekering kan u altijd kiezen voor een grote of kleine omnium.

 • Bijstand onderweg

  Jammer genoeg kan elke chauffeur slachtoffer worden van pech onderweg, ook met de motor/brommer. In dit geval is een bijstandsverzekering een extra valnet dat je uit de nood kan helpen in een vervelende situatie. Een platte band, panne of verloren sleutels? De bijstandsverzekering staat voor je klaar!