background

Mijn Aansprakelijkheid
MIJN BEROEPSAANSPRAKELIJKHEID

Een dekking voor de contractuele aansprakelijkheid

home contact

Iedereen maakt fouten...

...maar als bedrijf kunnen de financiële gevolgen van zo'n fout zwaar doorwegen. Sloot je al een Burgerlijke Aansprakelijkheid af voor je bedrijf? Dan kan je bij een aansprakelijke fout alvast rekenen op een dekking van extracontractuele schade. Gaat het over een contractuele fout? Dan zal je beroep moeten doen op de verzekering B.A. beroep, oftewel de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dokter die een medische fout maakt, met lichamelijke schade tot gevolg. 

Image

Wat, wanneer & hoe?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering zal ingezet worden wanneer je bedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor een 'contractuele' fout. Deze verzekering zal niet alleen de geëiste schadevergoeding en eventuele bijkomende kosten dekken, maar zal je zaak ook met hand en tand verdedigen. De verzekeraar zal grondig onderzoeken of de aansprakelijkheid wel degelijk bij jouw bedrijf ligt. Daarbovenop geniet je van een wereldwijde dekking; ook de internationale activiteiten van je bedrijf worden gedekt. Heb je een expert met kennis van de plaatselijke wetten nodig? De beroepsaansprakelijkheidsverzekering stelt er één ter beschikking! 

De belangrijkste risico's die (meestal) gedekt worden: 
✔︎ Beroepsfouten, nalatigheid of vergissing
✔︎ Vertraging (onopzetteliijk) van de beloofde prestaties 
✔︎ Kosten voor je verdediging (erelonen van je advocaat)
✔︎ Schade (lichamelijk & (im)materieel) veroorzaakt door beroepsactiviteiten 

Voor wie?

Voor een aantal beroepen is het verplicht een verzekering beroepsaansprakelijkheid af te sluiten. Daarbovenop zijn er ook enkele beroepen waar we de beroepsaansprakelijkheidsverzekering sterk aanraden.  

Verplicht voor:
✔︎ Medische beroepen 
✔︎  Fiscale beroepen
✔︎ Architecten
✔︎ Notarissen

✔︎ ...
 
Aangeraden voor:
✔︎ IT-consultants

Contacteer ons!

Contacteer ons gerust via onderstaand formulier met jouw vraag, probleem of offerte-aanvraag; ons verzekeringsteam helpt je graag verder met jouw beroepsaansprakelijkheid!
Weet je niet goed of de beroepsaansprakelijkheid verplicht of aangeraden is voor jouw beroep? We bekijken het samen en geven je ons professioneel advies!