background

Mijn Aansprakelijkheid
MIJN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID

Bescherm de aansprakelijkheid van jouw onderneming

HOME Contact

Bescherm je aansprakelijkheid

Als particulier kan je de aansprakelijkheid van jezelf en je gezin verzekeren met een B.A. familiale verzekering. Als zelfstandige of bedrijfsleider, ziet die bescherming er wat anders uit. Je hebt helaas niet veel aan je persoonlijke familiale verzekering als je bedrijf aansprakelijk wordt gesteld bij schade aan derden. Om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen de financiële gevolgen van dergelijke schade, sluit je een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af voor je bedrijf.

Image

Mogelijke bouwstenen van de B.A.

B.A. UITBATING

Met de B.A. uitbating kan je rekenen op een dekking van de extracontractuele burgerlijke aansprakelijkheid van jouw onderneming aan derden. Voor de meeste beroepen is dit geen verplichte verzekering. Wij raden toch aan dat elke bedrijf uitgerust is met de B.A. uitbating, zodat je geen financiële ondergang tegemoet gaat bij een groot schadegeval door je activiteit.
Voor enkele beroepen, zoals immomakelaars en architecten, is dit wél een verplichte verzekering. Wij informeren je graag over de verplichtingen van jouw beroep.

B.A. NA LEVERING

Als een derde schade oploopt door  de uitgevoerde werken of geleverde goederen van je bedrijf,  kan je beroep doen op de verzekering B.A. na levering. De dekking beperkt zich tot de gevolgschade van een gebrekkig product en zal deze niet vervangen. Je bedrijf blijft dus zelf verantwoordelijk voor het financiële verlies van de schade aan de producten of levering zelf.

B.A. TOEVERTROUWDE GOEDEREN

Bij bepaalde bedrijfsactiviteiten is het vanzelfsprekend dat bepaalde goederen door derden toevertrouwd worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij goederen die hersteld moeten worden. Als deze goederen beschadigd worden tijdens de uitvoering van werken, zal de B.A. toevertrouwde goederen materiële en immateriële (gevolg)schade dekken.

Enkele concrete voorbeelden:  
✔︎ Een verhuisfirma laat de tv van een klant vallen tijdens het verhuizen ervan.

✔︎ Tijdens een onderhoudsbeurt in de garage raakt een auto beschadigd.
✔︎ De tuinier beschadigd de grasmachine van de opdrachtgever.

Elke onderneming een passende formule

Elk beroep heeft zijn eigen activiteiten, goederen en diensten. Hierdoor zijn de te dekken risico's zeer uiteenlopend. De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van het ene bedrijf zal er dus niet hetzelfde uitzien als dat van de overbuur. We geven je graag wat meer uitleg over de benodigde, verplichte en optionele verzekeringen in een persoonlijke gesprek. Neem contact met ons op via onderstaand formulier, dan plannen we snel een (kennismakende) afspraak in!