background

Mijn Mobiliteit 
MIJN AUTOVERZEKERING

Altijd veilig op weg

home CONTACT

Uitgebreide bescherming

Om de weg op te mogen met de wagen is het verplicht deze minstens te verzekeren met de Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering. De autoverzekering is echter complex, persoonlijk en kan ver uitgebreid worden. Afhankelijk van je situatie, levensstijl en de leeftijd van de wagen zijn er verschillende extra waarborgen die wij zeker kunnen aanraden.
We overlopen graag samen met jou alle mogelijke bouwstenen om te zorgen dat jij je volledig veilig kunt voelen onderweg, zélfs met pech.

Image

De bouwstenen van je autopolis

  • Burgerlijke Aansprakelijkheid

    Als je een auto hebt en hiermee de weg op wil, ben je verplicht minstens een verzekering B.A. auto af te sluiten. Het is belangrijk om deze verplichting niet te negeren; het ontbreken van een BA-verzekering kan resulteren in een boete, gevangenisstraf en het intrekken van je rijbewijs. Met een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tegen mogelijke schade die je met de auto veroorzaakt aan derden, goederen of gebouwen. Ook je eigen passagiers zijn een 'derde' partij, hierdoor zullen hun lichamelijke letsels ook gedekt worden door de B.A. auto. De schade aan je eigen wagen wordt NIET gedekt door de B.A. auto!

  • Rechtsbijstand

    Als je een ongeluk meemaakt, kan het jammer genoeg wel eens voorkomen dat er discussie tussen jezelf en de tegenpartij ontstaat. Het vaststellen van de aansprakelijke partij is een enorm belangrijk onderdeel van de schaderegeling en zal bepalen hoe, wie en wat er terugbetaad zal worden. Als beide partijen niet tot een gezamelijk besluit kunnen komen, is het tijd om de rechtsbijstandverzekering in te schakelen!  Je rechtsbijstand zal jouw belangen verdedigen en je inlichten over je rechten. Deze verzekering heeft als doel een rechtzaak te voorkomen, maar als het toch zo ver moet komen zal de rechtsbijstand de mogelijke kosten op zich nemen. Je kan ook op de rechtsbijstand terugvallen als er onenigheid ontstaat over andere zaken in het verkeer, zoals een snelheidsovertreding.

  • Bestuurdersverzekering

    Zoals eerder vermeld dekt de verplichte B.A. auto je passagiers in geval van lichamelijke letsels, maar de bestuurder hoort hier jammer genoeg niet bij. Dit betekent dus dat je in het geval van een ongeluk zelf je medische kosten zal moeten betalen. Gelukkig bestaat er de bestuurdersverzekering om schade aan de bestuurder te dekken. Dit is een optionele waarborg en kan bij de meeste maatschappijen afgesloten worden als toevoeging aan je autoverzekering. In het geval van een door jezelf veroorzaakt ongeval zal deze verzekering niet enkel je medische kosten dekken, maar ook het verlies van inkomsten mocht je arbeidsongeschikt bevonden worden.

  • Omnium

    Een omniumverzekering dekt schade aan je eigen voertuig. Je kan bij het afsluiten van de omnium-verzekering kiezen tussen verschillende formules: de kleine omnium of de grote omnium. De kleine omnium zorgt ervoor dat je ingedekt bent tegen brand, diefstal, natuurkrachten (overstroming, storm, etc.) en glasbraak. Dankzij een grote omnium, soms ook de volledige omnium genoemd, kan je een enorm uitgebreide dekking verwachten. Hierbij ben je namelijk ook gedekt tegen schade die je zélf aan je eigen voertuig toebracht, zoals het rijden tegen een paaltje of een ongeval waar je zelf in fout bent. 

  • Bijstand onderweg

    Pech onderweg kan een serieuze pretbederver zijn, maar dankzij een autobijstand kan zo’n ongelukkige situatie snel verholpen worden. Sloot je een bijstandsverzekering af voor de wagen? Dan kan je rekenen op pechverhelping bij onverwachte pech tijdens het rijden zoals een platte band, een lege accu, motorproblemen,... Dankzij de bijstandsverzekering kan je genieten van hulp ter plaatse, het slepen van de auto of eventueel een vervangwagen.

background

Nieuw (tweedehands) voertuig aangekocht? Tijd voor de inschrijving!

Voordat je met je nieuwe voertuig de baan op mag, dient de auto ingeschreven te worden bij de Dienst Inschrijving van Voertuigen (DIV). Hier hoef je zelf niet heel veel voor te doen, behalve het bezorgen van de juiste papieren en het ondertekenen van je roos formulier. Wij regelen de rest!

Schrijf mijn auto in!